/

Αδέσποτα

Φροντίζουμε για τους τετράποδους Αθηναίους

Τα φροντίζουμε, τα ταΐζουμε, τα ποτίζουμε, αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση microchip, τα κρατάμε υγιή, τα προωθούμε για υιοθεσία, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους και τα έχουμε στην καρδιά μας.
Για το Δήμο Αθηναίων η υγεία, η ευζωία και η καλή μεταχείριση των ζώων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Κι όλα αυτά διασφαλίζονται στην πράξη με το πολυεπίπεδο έργο που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης. Και συγκεκριμένα:
Τον τελευταίο χρόνο, περισσότερα από 1000 σκυλάκια και γατάκια έλαβαν κτηνιατρική περίθαλψη, ενώ ολοκληρώθηκαν περισσότερες από 400 υιοθεσίες και φιλοξενίες σκύλων και γατών.
Υλοποιήσαμε και θα επαναλάβουμε σύντομα, ένα νέο πρόγραμμα δωρεάν τοποθέτησης microchip για τους δεσποζόμενους σκύλους και γάτες των οποίων οι «κηδεμόνες» είναι κάτοικοι του Δήμου και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Τοποθετούμε σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία τη πόλης προσφέροντας στους τετράποδους φίλους μας ανάσες δροσιάς και ασφάλεια.
Συνεργαζόμαστε με φορείς της πόλης και εθελοντές.
Έχουμε ήδη δημιουργήσει τα δύο πρώτα πάρκα για σκύλους σε Νέο Κόσμο και Προμπονά, ενώ άλλα δύο θα είναι έτοιμα άμεσα, με στόχο να δημιουργηθούν τουλάχιστον δυο σημεία σε κάθε δημοτική κοινότητα. Λειτουργεί ήδη από τοις αρχές του 2021 ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας σκύλων στο Βοτανικό, ενώ σύντομα θα παραδοθεί και η πρώτη Δημοτική Κτηνιατρική κλινική της πόλης.
Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, μπορούμε να γνωρίσουμε το νέο τετράποδο φίλο μας που θα μας συντροφεύει, να δηλώσουμε το κατοικίδιο μας, να ενημερωθούμε για τις υποχρεώσεις μας ως κηδεμόνες, να καταγγείλουμε κακοποίηση ζώου πολλά άλλα.

Το Καταφύγιο του “Σωκράτη”

Μια φιλόξενη στέγη και μια αληθινή «οικογένεια» που φροντίζει με όλη της την αγάπη τα αδέσποτα της Αθήνας, έχει δημιουργήσει, από τις αρχές του 2021 ο Δήμος Αθηναίων στον Βοτανικό.
Δεν πήρε το όνομά του από τον γνωστό αρχαίο φιλόσοφο, αλλά από τον πιο γνωστό ίσως αδέσποτο σκύλο της Αθήνας.
Ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων είναι ο πλέον σύγχρονος, λειτουργικός και ζεστός. Διαθέτει έναν άνετο χώρο προαυλισμού και είναι πλήρως εξοπλισμένος, προκειμένου τα αδέσποτα να είναι ασφαλή και να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Φυλάσσεται όλο το 24ωρο, ενώ καθημερινά απασχολούνται πέντε άτομα τόσο για την καθαριότητα, όσο και για την κοινωνικοποίηση των σκύλων, προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτές, αλλά και απλούς πολίτες που αγαπούν τα ζώα. Μια πισίνα έχει τοποθετηθεί μόνο για τους σκύλους, όπου κολυμπούν, παίζουν και δροσίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μέσα στο καταφύγιο έχει δημιουργηθεί από την ομάδα της Urban Act και τον καλλιτέχνη “Life in Colour” ένα όμορφο γκραφίτι με τον Σωκράτη, ως φόρος τιμής προς όλα τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο δρόμο.
Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων, έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.animalscityofathens.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες ενημερώνονται για τα ζώα που είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία. Στόχος είναι τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του Σωκράτη, να υιοθετηθούν και να αποκτήσουν το δικό τους ασφαλές σπιτικό.

πληροφορίες